15 May 2008

maailmassa on virhe

Ennen luulin, että maailman voisi jos ei nyt ihan pelastaa, niin ainakin tehdä kovasti paremmaksi paikaksi luotoystävällisiä tuotteita ostamalla. En ole menettänyt vielä uskoani, mutta kummastuttaa mihin tuotteiden luontoystävällisyys unohtuu pakkausvaiheessa. Teepaketti on kääritty useaan muovikalvoon, luomumaitotölkki on varustettu muovisella kierrekorkilla ja luomujuusto on pakattu säälittävän pieniin pakkauksiin. Viimeisin harmin aihe: suosimani jäätelömerkki on uusinut pakkauksensa pahvisista muovisiksi. Ei tietenkään kokomuovisiksi, silloinhan koko paketin voisi pestä ja käyttää uudelleen, vaan kanteen on lisätty turha muoviremmi. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, kuukauden päästä kilpailevat merkit ovat myös uusineet pakkauksensa, ja jäätelöä ei enää saa ilman muoviremmiä. Piih.

En valittaisi, jos kysessä olisi yksittäinen tuotemerkki. Mutta ei. Neljän vuoden aikana useampi yritys on vaihtanut pakkauksiaan vaikeammin kierrätettäviksi, hankalammiksi, tai muuten vain lisännyt turhan tilpehöörin määrää. Pöh.

English summary: today's irritation was caused by an ice cream packaging. Someone has replaced the old (fully recyclable cardboard) container with a new package that comes with a plastic striped lid. Didn't anyone tell the organic companies that combining several materials into one package makes the whole thing much less recyclable? Not to mention how much oil is consumed to make this plastic strip. We must not be running out after all...

No comments: